Spannend

Een meisje 8 jaar met prachtig lang haar, stapt samen met haar moeder en een enorme giraffe onder haar arm, bij mij de praktijk binnen. Ze vindt het spannend om hier te zijn, maar ook wel leuk, want ja misschien kan ik haar wel helpen?

Heimwee en angst

We spelen een spel en al gauw komen we er achter dat ze last heeft van 2 dingen; heimwee is voor haar het grootste probleem, dus we besluiten daarmee aan de slag te gaan. Heimwee ontstaat vanuit een angst.

Eerst onderzoeken we de goede momenten, want ‘het ergens anders slapen’ is voorheen goed gegaan..

Wanneer lukte het wel om ergens anders te slapen? Wat heb je dan nodig? Zo zijn we op onderzoek uit gegaan. Knutselend, tekenend en spelend heeft deze dame zichzelf in kaart gebracht. En ik kan jullie verklappen ze was aan het stralen! Stralen als de zon! ‘Hier ben IK’

4 sessies verder

Vandaag kwam ze weer binnenstappen, 2 maanden en 4 sessies verder, zonder giraffe… Die heeft ze niet meer nodig, ze kan het nu zelf allemaal. Heel trots vertellen moeder en dochter waar ze achter zijn gekomen. Aan de heimwee zat een heel nare gebeurtenis gekoppeld voor haar. En iedere keer als ze gaat logeren denkt ze dat deze nare gebeurtenis ook weer kan gebeuren. Dat stukje hebben we opgepakt in deze laatste sessie. We hebben eerst de vervelende gebeurtenis heel groot gemaakt, gevoeld en ‘gezien’, vervolgens ‘weg geknikkerd’ en er een fijne gebeurtenis met fijne kleuren en gevoelens voor in terug geplaatst. Dit is goed gelukt en kan ze heel goed zelf doen. Ze voelt zich nu sterk en krachtig genoeg om ook weer te logeren!

Heb jij een verlangen, een wens? Iets wat je graag wilt dat het anders gaat?

‘Je bent een prachtige kei die een paar kleine beschadigingen had opgelopen. Je hebt je eigen pad gevolgd en je glanst weer!’

Leave a Reply