so-kk-header-1920x800
samen scheiden
Hoe overleven we samen de scheiding ?

Wat houdt een "samen scheiden" traject in? 

Wanneer je gaat scheiden is het belangrijk om in verbinding te blijven met elkaar. En ja dat klinkt heel gek en tegenstrijdig! Je gaat immers 'uit-elkaar'.  Maar ouders blijven altijd ouders. Hoe doe je dat zodat je kinderen goed om kunnen gaan met de nieuwe situatie, zodat het leefbaar is voor iedereen in het gezin en jullie allemaal je plek gaan vinden in deze nieuwe situatie. Scheiden is ook rouwen. Het systeem waarin je kinderen opgroeien verandert. Het gezin is niet meer compleet. Zo vanzelfsprekend als het gezin samen was, zo onzeker wordt het door een scheiding.


Een scheiding brengt veel onzekerheden met zich mee. Scheiden gaat vaak gepaard met veel boosheid, verdriet en frustratie, dat voelen je kinderen. Ook zij zullen boos of verdrietig zijn, het maakt kinderen onzeker, ze denken vaak dat zij de oorzaak van de scheiding zijn.

Scheiden is een hele lastige periode waarbij ik jullie graag help.Als buitenstaander kijk en luister ik met jullie mee. Ik heb geen oordeel, ga er vanuit dat jullie het beste wensen voor je kind (eren). En dat kan ook zeker wanneer je gescheiden bent of gaat scheiden.
Een kind wenst maar 1 ding en dat is gelukkige ouders.

Ik geef jullie tips, inzichten, dingen waar je aan mag denken in deze hectische tijden. We kijken naar wat past bij jullie. Wat er belangrijk is voor jullie zelf EN voor jullie kinderen.

Deels uit eigen ervaring deels uit opleidingen, kijk ik mee naar wat er speelt ten tijden van jullie scheiding. Want scheiden is (zelfs wanneer het de beste keus is) lijden.

hoe ga jij nu verder ?

focus op wat er nodig is

* dit traject is onderdeel van het verdiepingstraject. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

  • oriëntatiegesprek (30 minuten)
  • 6 sessies en een intake gesprek

Wat zeggen anderen over Kei Kids Coaching ?

Meteen op zijn gemak !

“Marjolein bedankt voor je hulp. Thijmen heeft zich vanaf de eerste ontmoeting gelijk op zijn gemak gevoeld bij jou. Hij was iedere keer heel erg blij als hij weer naar je toe mocht. De gesprekken die je met hem gevoerd hebt en de oefeningen die jullie samen gedaan hebben; hebben Thijmen echt aan het denken gezet. Hij begrijpt nu veel beter dat ‘leren’ betekent dat je moet oefenen en dat je niet altijd alles in één keer kan en dat dat normaal is en oke. Hij voelt zich daardoor sterker en minder gefrustreerd en durft nu sneller nieuwe dingen te proberen. Bedankt, Fiona”

profile-pic
moeder van Thijmen (6 jaar)

informatie aanvragen

Wil je graag meer weten of twijfel je of deze dienst wel bij je past ?

In een gratis adviesgesprek kijk ik met je mee naar je specifieke situatie. Samen kijken we naar welke stappen voor jou de meest logische zijn. Tijdens dit half uurtje deel ik al mijn kennis met jou en beloof ik dat ons half uurtje ook echt van waarde zal zijn ! In ruil vraag ik van jou dat je vooraf al een aantal vragen voor me beantwoordt, zodat ik mijn huiswerk kan doen. Je kan een gratis adviesgesprek boeken met de onderstaande knop. Tijdens dit proces zal ik je ook een aantal vragen stellen. Ik zie je graag terug in mijn praktijk !