lezing

reflex-integratie therapie

reserveer jouw plek voor deze interactieve lezing
reserveer je plek: voor deze interactieve lezing

wil jij ook zo graag dat je kind met plezier en vol vertrouwen naar school gaat?

Merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Dat hij of zij met buik- of hoofdpijn naar school gaat en moeite heeft met bijvoorbeeld lezen, schrijven of stilzitten?

Als het lezen niet zo goed gaat omdat je kind bijvoorbeeld moeite heeft om op zijn stoel te blijven zitten, de letters voor zijn ogen dansen, hij daardoor snel afgeleid wordt, dan kan het zijn dat een primaire reflex nog niet goed is opgenomen in je systeem.

Wanneer je kind zich iedere keer gespannen voelt  wanneer het op school een beurt krijgt van de meester of juf of een spreekbeurt moet houden voor de klas dan kan reflex integratie therapie helpen rust brengen in je lijf, waardoor je minder reageert op de prikkels om je heen.


Wanneer het schrijven je kind veel energie kost en je kind heel moe thuis komt, kan het zijn dat hij of zij snel boos of gefrustreerd raakt. Reflex integratie therapie werkt op hersenstam niveau en kan meer rust en vertrouwen brengen.

Kom naar deze GRATIS lezing op 18 juni 2021 en ik vertel er alles over.

Ontdekking 1

Hoe je kind zich door deze therapie beter kan concentreren en het leren makkelijker gaat.

Ontdekking 2

Zich zelfverzekerder, veiliger en minder faalangstig voelt.

Ontdekking 3

Lees en schrijfproblemen verminderen.

Ontdekking 4

De fijne en grove motoriek verbeteren. 

wat gaan we doen ?

1

Voor welke kinderen kan reflex integratie therapie iets betekenen?

De problemen waar kinderen met minder goed ontwikkelde primaire reflexen tegen aan lopen zijn bijvoorbeeld;

 • Leerproblemen; automatiseren, lezen, klok..
 • Fysiek; buik/hoofdpijn misselijk/wagenziek/hoogtevrees/ slecht slaen/bedplassen
 • Onhandigheid; veel ongelukjes, omstoten/vallen
 • Emoties: beheersing, laag zelfbeeld
 • Houding; hoofd op tafel, niet stil kunnen zitten..
 • Beweging; moeite met zwemmen/sporten/bal/koprol..
 • Schrijven; oog hand – coördinatie
2

Wat zijn (primaire) reflexen?

Een reflex is een reactie op een prikkel. Deze prikkels worden aangestuurd vanuit je hersenen. Je hersenen zijn opgebouwd uit reptielenbrein, zoogdierenbrein en het mensenbrein In het reptielenbrein zit het fundament van je reflexen, hier zit de informatie verwerking va de zintuigen, het reageert snel en instinctief (reflex).

3

Waarom is het belangrijk dat de reflexen goed ontwikkeld zijn?

Wanneer de primaire reflexen goed ontwikkeld zijn, leg je als het ware een goed fundament aan in je hersenen. Wanneer er een goed  fundament is aangelegd kan je er ieder alles op bouwen wat je maar wilt. Wanneer dit fundament niet stevig is, kunnen er problemen ontstaan.

4

Wat houdt een reflex integratie therapie traject in?

De eerste stap is; we gaan kijken naar de primaire reflexen ahv houdingstesten. Welke zijn nog aanwezig? 

De tweede stap is; een oefening mee om thuis iedere dag te gaan doen. Een oefening waarmee je de reflex op hersenstam niveau integreert. (een oefening duurt meestal 2 a 3 minuten)

Jullie komen 1 keer in de 6-8 weken bij mij langs in de praktijk om te kijken of er iets veranderd is en welke oefening geschikt is om mee verder te gaan.

Het hele traject duurt gemiddeld een jaar. 

 • Stap 2 De therapeut doet met het kind 4 testen 
 • Stap 3 Uitgebreid diagnostisch onderzoek
 • Stap 4 Thuis oefenen 2 maanden elke dag 3-5 min
 • Stap 5 Elke 2 maanden langs komen om herhalings onderzoek te doen en nieuwe oefeningen mee te geven. 

           

over de coach

Marjolein Smit

De afgelopen 10 jaar heb ik veel gewerkt met kinderen met leer- en/of sociaal- emotionele problemen. Vanuit deze ervaring en de trainingen die ik hierover gevolgd heb kijk ik graag met jullie mee naar jullie kind en jullie situatie. Elke situatie is anders en dat maakt het aan de ene kant lastig maar heeft mij juist veel inzichten gegeven. Hierover deel ik graag mijn kennis met jullie.

Wat zeggen anderen over mij?

profile-pic
moeder van een jongen van 10

op alle gebieden vooruit gegaan !

Met onze zoon hebben we het reflex integratie traject bij Marjolein gevolgd. Hij had grote problemen op het gebied van rekenen, lezen en zijn fijne motoriek was heel krampachtig. Concentreren en ‘aan het werk blijven’ lukten niet. Na een traject van 1 jaar en 3 maanden zijn we super blij met het resultaat. Op alle gebieden is hij vooruit gegaan! Marjolein geeft duidelijke uitleg over alles. Ze is bereid contact op te nemen met school om ze daar uit te leggen wat we aan het doen zijn. We zijn heel blij dat we deze stap gezet hebben. “Marjolein is heel lief en aardig, ik ben blij dat ik mij nu beter kan concentreren; rekenen en lezen beter gaan en ik ben zelfverzekerder” aldus onze zoon. 31-01-18

reserveer je plek

Op dit moment geef ik alleen workshops op aanvraag.