so-kk-header-1920x800
rust en zelfvertrouwen
ontdek welke spiegel jouw kind je voorhoudt

dit past goed bij stap 2


lezing

reflex integratie therapie

workshop

meer kracht en zelfvertrouwen voor jouw kind

creëer rust en zelfvertrouwen

Ontdek tijdens deze 6 sessies met elkaar, hoe er meer rust en vertrouwen kan ontstaan binnen je gezin. 


Hoe kan een traject er uit zien? 

Eerst kijken we vanuit jullie als ouders wat er speelt en waar jullie tegen aan lopen. Hiervoor ontvangen jullie een intake formulier met vragen waarmee ik jullie alvast aan het denken zet. We gaan hierover in gesprek. 


Tijdens de eerste sessie met jullie kind creëer ik een setting waarin je kind zich veilig en vertrouwd voelt. Ik luister, observeer en neem waar. Vaak doen we dit in een eerste afspraak aan de hand van het spelen van een spel. Onbewust vertelt of laat een kind aan mij zien, wat er speelt en waar het behoefte aan heeft.
Je kan hier onder andere denken aan: onzekerheid, laag zelfbeeld, (faal)angst, boosheid, scheiding, stress etc.

Pubers komen het liefst alleen, jongere kinderen vinden het prettig wanneer een van de ouders er bij is. Alles is prima, het gaat er om dat je kind zich prettig en vertrouwd voelt, zichzelf kan zijn en zich durft te uiten. Bij de een zal dit sneller gaan dan bij de ander, ieder kind is uniek.
We maken een plan voor de sessies die volgen, afgestemd op de hulpvraag van je kind of puber.

Tijdens de sessies ontdekken we welke spiegel je kind je voor houdt.
We kijken naar het systeem waar jullie in zitten.
We gaan aan de slag met spel, creativiteit, mindfulness en jullie kind ontdekt wat hem of haar en jullie zal gaan helpen om meer rust en vertrouwen te creëren.

Wil je ontdekken of ik iets voor jullie kan betekenen? 

Plan een gratis oriëntatie gesprek van een half uur. Heb je behoefte om alleen als ouders dit traject van 6 sessies te volgen, dan kan dat ook.
Ik kan jullie bijvoorbeeld helpen wanneer jullie gaan scheiden.  Of bij het omgaan met hulpvragen rondom de opvoeding van jullie kinderen.

Wanneer jullie stevig en sterk in jullie schoenen staan geeft dit rust en vertrouwen in het gezin. Jullie zijn welkom in mijn praktijk of we spreken elkaar via Zoom/mail of app. Dit kan dan plaatsvinden op de momenten dat het jullie uitkomt en kost het geen extra (reis)tijd.

deze artikelen helpen ook !

  • 11 maart 2020
  • 18 januari 2018
  • 21 juni 2016

hoe ga jij nu verder ?

creëer rust en zelfvertrouwen

Dit traject is geschikt voor ouders en kinderen 

  • Een oriëntatiegesprek, Intake en 6x sessie met ouder/kind

Wat zeggen anderen over deze training ?

rustiger en lekkerder in zijn vel

Marjolein heeft onze zoon heel goed geholpen. Hij is veel rustiger geworden en zit lekkerder in zijn vel. En dat al nadat we een paar keer langs zijn geweest. Hij gunt al zijn vriendjes een kindercoach.

profile-pic
een vader van een 8 jarige knul

rustiger in de manier van reageren

“Mijn zoon is rustiger geworden in zijn manier van reageren. Hij staat steviger in zijn schoenen en heeft meer zelfvertrouwen gekregen in de omgang met andere kinderen.”

profile-pic
moeder van een 11 jarige knul

Fijn en vertrouwd !

Toegankelijk en betrouwbaar, dat zijn juiste benamingen denk ik. Dat gevoel gaf Marjolein ons meteen. Mijn zoon voelde zich ook meteen heel fijn bij haar en dat gold zeker ook voor mij. En in de anderhalf jaar dat we iedere 6 weken bij Marjolein zijn geweest heeft hij veel vooruitgang geboekt. Van harte beveel ik Marjolein dan ook aan.

profile-pic
Jacqueline

informatie aanvragen

Wil je graag meer weten of twijfel je of deze dienst wel bij je past ?

In een gratis adviesgesprek kijk ik met je mee naar je specifieke situatie. Samen kijken we naar welke stappen voor jou de meest logische zijn. Tijdens dit half uurtje deel ik al mijn kennis met jou en beloof ik dat ons half uurtje ook echt van waarde zal zijn ! In ruil vraag ik van jou dat je vooraf al een aantal vragen voor me beantwoordt, zodat ik mijn huiswerk kan doen. Je kan een gratis adviesgesprek boeken met de onderstaande knop. Tijdens dit proces zal ik je ook een aantal vragen stellen. Ik zie je graag terug in mijn praktijk !