workshop

meer kracht en zelfvertrouwen voor jouw kind

alleen op aanvraag
Heb je interesse? mail mij.

wil jij ook zo graag dat je kind krachtig en vol zelfvertrouwen in het leven staat ?

Wil je graag ontdekken hoe jij als ouder kan bijdragen in het laten groeien van het zelfvertrouwen van je kind?

Weinig zelfvertrouwen geeft spanning en kan faalangst laten ontstaan.  Er wordt nogal wat verwacht van onze kinderen. Zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld zijn dan ook heel hard nodig in deze tijd. We verwachten van onszelf, maar ook van onze kinderen, dat ze heel flexibel zijn en goed kunnen schakelen. In principe zijn kinderen flexibel en zullen ze mee gaan in de verwachtingen die er zijn. Maar kinderen houden ook heel erg van duidelijkheid en structuur, dat geeft namelijk houvast en vertrouwen. Je weet dan immers waar je aan toe bent.

Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt kun je angsten ontwikkelen. Faalangst ligt dan op de loer en maakt het heel moeilijk om nog te kunnen voldoen aan alle verwachtingen.
Heb je geen vertrouwen in jezelf, dan ben je bang dat iets niet gaat lukken of dat je iets niet kunt. Soms leg je de lat erg hoog en verwacht je veel van jezelf.

Onzekerheid bij je kind kan zorgen voor veel spanning en stress in je gezin. We kunnen onze kinderen vaak wel beschermen en gerust stellen, maar wat als dat niet meer helpt? Of in hoeverre mag ik mijn kind beschermen?

Wil je hier meer over weten? Mail mij en ik vertel er alles over.

Ontdekking 1

Je ontdekt hoe hoe je onzekerheid bij je kind herkent.

Ontdekking 2

Je ontdekt hoe en wat je zelf als ouder kan doen om je kind meer zelfvertrouwen te geven.

Ontdekking 3

Je krijgt inzicht in de verschillende oorzaken van onzekerheid/faalangst.

Ontdekking 4

Je ontdekt wat de gevolgen kunnen zijn van grote onzekerheid of faalangst?

wat gaan we doen ?

1

De signalen 

Heb je het gevoel dat je kind onzeker is? Misschien een laag zelfbeeld heeft? Hoe zie of merk je dat? We gaan het hebben over lichamelijke signalen; mentale/cognitieve signalen. Emotionele signalen, signalen in het gedrag.

Het is belangrijk als ouder om goed te kijken naar de signalen die je kind uitzendt. Hoe reageert je kind in een bepaalde situatie? Wat zie je aan je kind? Wat zegt je kind en welke behoefte heeft je kind? Ik ga jullie vertellen hoe je dat kan ontdekken en hoe je er mee om kan gaan.

2

De oorzaken 

Waar komt de angst vandaan en wanneer is de angst niet meer ‘gezond’. Want angst heeft ook goede kanten. Het is een waarschuwingssignaal. Angst zorgt voor goede prestaties; mits de angst niet teveel wordt.

Gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op het ontwikkelen van angsten, maar ook persoonlijke eigenschappen en erfelijkheid.

3

De gevolgen 

Angst kost vooral heel veel energie. 

Angst kan vermijdingsgedrag veroorzaken. 

Als de faalangst heel groot wordt kan deze uitmonden in schoolverzuim. Depressies kunnen ontstaan. Verslaving ligt op de loer om de angsten te onderdrukken.

4

Actie! Wat kan jij doen als ouder?

Vaak zoek je als ouders hulp voor je kind dat worstelt met een angst. Maar….Zonder jullie, lieve ouders, gaat de hulp aan een kind met angst niet helpen. Jullie hulp is dus heel hard nodig!

 

Door de juiste vragen te stellen ontdek je hoe je een angstig kind effectief kan  helpen en je kind meer vertrouwen te geven.

Hoe reageer je en welke vragen stel je?

Als ouder gaan we vaak eerst troosten, dat is logisch natuurlijk, maar het helpt niet. We nemen de angst ook niet altijd serieus, door te zeggen ‘het gaat wel weer over’ …

Hier gaan we uitgebreid op in.

over de coach

Marjolein Smit

De afgelopen 10 jaar heb ik veel gewerkt met kinderen die worstelen met onzekerheid. Vanuit deze ervaring en de trainingen die ik hierover gevolgd heb kijk ik graag met jullie mee naar jullie kind en jullie situatie. Elke situatie is anders en dat maakt het aan de ene kant lastig maar heeft mij juist veel inzichten gegeven. Hierover deel ik graag mijn kennis met jullie.

reserveer je plek

Marjolein Wijnhoven-Smit

Op dit moment is er geen workshop gepland. Je mag mij altijd mailen wanneer je interesse hebt in een lezing of workshop of gratis kennismaking.