so-kk-header-1920x800
verdieping
focus op wat er nodig is

extra informatie


lezing

reflex integratie therapie

workshop

meer kracht en zelfvertrouwen voor jouw kind

pubers

Lopen de emoties op in huis? Is er strijd, stress, frustratie over emoties en/ of school?
Als puber ben je aan het ontdekken, grenzen verkennen en aan het groeien in zelfstandigheid. Je voelt je volwassen en ja je gaat ook al aardig de richting van volwassenheid op. Toch is het zo dat je in lastige situaties terecht kan komen met jezelf. Of je vraagt je af hoe werkt dit of dat bij mij? Ik snap niet waarom ik hier zus of zo op reageer..Ik zou graag meer voor mezelf opkomen? Allemaal worstelingen die er zijn. 

In een traject van 3 sessies gaan we kijken hoe jij er in staat en wat je graag zou willen dat er anders gaat.

Hieronder geef ik nog andere voorbeelden van trajecten; 

Reflex Integratie Traject

Een reflex integratie therapie traject; tijdens een eerste gesprek met jullie en je kind bepalen we wat er nodig is. Dit doe ik door goed te kijken en luisteren naar de (non) verbale signalen; hoe beweegt of zit je kind, hoe kijkt je kind, hoe reageert je kind met zijn lijf wanneer er bepaalde vragen gesteld worden.

Focus op wat er speelt

Heeft je kind last van concentratie problemen dan kan dat heel veel oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat je kind last heeft van faalangst of een laag zelfbeeld, dan wordt hij of zij onzeker, gaat twijfelen en negatief denken over zichzelf en dit helpt je niet om je goed te concentreren. Het kan ook zijn dat je kind veel stress ervaart op school, dit kan te maken hebben met faalangst, maar ook bijvoorbeeld met de thuissituatie of de hooggevoeligheid van je kind.
Het is heel belangrijk om goed te onderzoeken wat er achter het concentratie probleem zit.

Samen Scheiden

Als je gaat scheiden is het belangrijk om in verbinding te blijven met elkaar. En ja dat klinkt heel gek en tegenstrijdig! Je gaat immers 'uit-elkaar'.
Ouders blijven altijd ouders. Hoe doe je dat zodat je kinderen goed om kunnen gaan met de nieuwe situatie, zodat het leefbaar is voor iedereen in het gezin. Scheiden is ook rouwen. Het systeem waarin je kinderen opgroeien verandert. Het gezin is niet meer compleet, maar ook opa's en oma's verdwijnen misschien wel deels uit het leven van je kinderen.

Ik geef jullie tips, inzichten, dingen waar je aan kan denken in deze hectische tijden. We kijken naar wat past bij jullie. Wat er belangrijk is voor jullie zelf EN voor jullie kinderen. Deels uit eigen ervaring deels uit opleidingen, kijk ik mee naar wat er speelt bij kinderen ten tijden van jullie scheiding.

NB: Alle trajecten worden uiteraard specifiek op iedere situatie afgestemd.

We focussen op datgene wat er nodig is! Plan een gratis oriëntatiegesprek van een half uur, waarin we kijken wat er speelt en op welke manier ik iets voor jullie kan betekenen. Daarna gaan we 7 sessies aan de slag met jullie en je/jullie kind(eren) in mijn praktijk of via Zoom. Tussen de sessies door ben ik beschikbaar en kunnen jullie mij mailen, bellen of appen, dit is in de prijs inbegrepen.

deze artikelen helpen ook !

  • 14 oktober 2016

hoe ga jij nu verder ?

pubers

  • oriëntatiegesprek online, 30 min  
  • 3 x sessie met jullie en/of jullie zoon of dochter

Wat zeggen anderen over deze training ?

Zelfverzekerder !

“De training heeft zeker effect op het leren van Elle gehad. Ze is veel zelfverzekerder geworden en vooral met rekenen is er een grote verandering te zien. (ze zegt ook tijdens het rekenen/tafels ‘even in kamer in mijn hoofd kijken’). Ik denk dat ze zeker bij rekenen haar achterstand heeft weggewerkt.”

profile-pic
moeder van Elle

HELDERHEID IN GEDRAG EN PATRONEN!

We hebben 5 cioachingssessies gevolgd. Die zowel over onze zoon als over de gezinsstructuur gingen. Marjolein straalt enorme rust en kalmte uit. Ze dringt snel door tot de kern, en wist op schijnbaar eenvoudige wijze de complexiteit van gevoelens en gedachtes waar we in verzand waren te ontwarren. Dit zorgde ervoor dat we grip kregen op onze situatie en weer oog voor haalbare doelen kregen. Onze prachtige zoon van 7 is lief, stormachtig, intelligent en creatief maar soms ook onverzettelijk. Door te zien dat zijn gedrag ook wortelt in patronen van ons als ouders, kunnen we hem nu beter beheleiden. We hebben dankzij de gesprekken hele goede stappen gezet om hem de omgeving te bieden waarin hij kan stralen, en groeien binnen heldere grenzen. Waarin botsen veilig blijft en groei natuurlijk is. Heel veel dank Marjolein!!

profile-pic
Ali en Anouk

Prettige, praktische en professionele coaching

“Marjolein, bedankt voor de prettige, praktische en professionele coaching van mijn zoon (8 jaar). Hij vond het fijn bij jou, voelde zich echt op zijn gemak. Op het gebied van rekenen heeft hij er vertrouwen in gekregen dat hij het nu beter kan leren. Ook heeft hij steun aan de kleine, praktische oefeingen mbt steviger in je schoenen staan en de ademhaling. Ben blij dat we de stap om naar een coach toe te gaan hebben genomen en ben blij met de uitwerking ervan!”Merel

profile-pic
Merel

informatie aanvragen

Wil je graag meer weten of twijfel je of deze dienst wel bij je past ?

In een gratis adviesgesprek kijk ik met je mee naar je specifieke situatie. Samen kijken we naar welke stappen voor jou de meest logische zijn. Tijdens dit half uurtje deel ik al mijn kennis met jou en beloof ik dat ons half uurtje ook echt van waarde zal zijn ! In ruil vraag ik van jou dat je vooraf al een aantal vragen voor me beantwoordt, zodat ik mijn huiswerk kan doen. Je kan een gratis adviesgesprek boeken met de onderstaande knop. Tijdens dit proces zal ik je ook een aantal vragen stellen. Ik zie je graag terug in mijn praktijk !