so-kk-header-1920x800
reflex-integratie therapie
Beter leren, concentreren en lekkerder in je vel!

Wat houdt een reflex integratie therapie traject in? 

Is je kind erg stil en onzeker? Heeft het moeite om zichzelf te zijn? Tijdens een eerste gesprek met jullie en je kijk ik oa naar hoe beweegt of zit je kind, hoe kijkt je kind, hoe reageert je kind met zijn lijf wanneer er bepaalde vragen gesteld worden. Hoe is zijn motoriek? Voelt je kind zich comfortabel in zijn eigen lijf?

Herken je dit?

  • Is je kind motorisch onhandig? Struikelt veel of stoot vaak iets om?
  • Kost het lezen of schrijven veel energie?
  • Kan je kind niet stil zitten?
  • Is hij/zij aan het eind van de dag heel erg moe? Omdat het alle prikkels binnen krijgt?
  • Heeft je kind een slechte fijne- en/of grove motoriek?
  • Faalangst, of erg onzeker
  • Moeizame oog-handcoördinatie

Met reflex integratie therapie krijgt je kind een bewegingsoefening mee naar huis. Een korte oefening (paar minuten) die je elke dag doet. Hiermee gaan we de hersenen resetten.

Een baby wordt geboren met een aantal primaire reflexen. Dat is bijvoorbeeld de grijpreflex. Wanneer je bij een pasgeborene je pink in zijn handje legt, zal het je pink vastgrijpen (de grijpreflex). Deze primaire reflexen zijn al aangelegd in ons brein om te kunnen overleven.

Deze primaire reflexen kunnen verstoord zijn door bijvoorbeeld een moeilijke bevalling (vacuüm pomp of keizersnede). Maar ook een zware zwangerschap, waarbij de moeder ziek was of veel stress had, kan van invloed zijn op de ontwikkeling van de reflexen. 

Wanneer ik tijdens een reflex integratie traject merk dat er meer nodig is, dan pak ik andere tools er bij en coach ik je kind naast het doen van de houdingsoefeningen bijvoorbeeld ook op cognitief gebied.

Met een vragenlijst (voor de ouders) en een aantal houdingstesten kan ik zien of er nog primaire reflexen aanwezig zijn die bijvoorbeeld de stress in het lichaam veroorzaken en de ontwikkeling in de weg staan. Meer informatie hierover is te vinden op www.inpp.nl of www.inpp.be


hoe ga jij nu verder ?

focus op wat er nodig is

* dit traject is onderdeel van het verdiepingstraject. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

  • oriëntatiegesprek (30 minuten)
  • 6 sessies en een intakegesprek

Wat zeggen anderen over Kei Kids Coaching ?

op alle gebieden vooruit gegaan !

Met onze zoon hebben we het reflex integratie traject bij Marjolein gevolgd. Hij had grote problemen op het gebied van rekenen, lezen en zijn fijne motoriek was heel krampachtig. Concentreren en ‘aan het werk blijven’ lukten niet. Na een traject van 1 jaar en 3 maanden zijn we super blij met het resultaat. Op alle gebieden is hij vooruit gegaan! Marjolein geeft duidelijke uitleg over alles. Ze is bereid contact op te nemen met school om ze daar uit te leggen wat we aan het doen zijn. We zijn heel blij dat we deze stap gezet hebben. “Marjolein is heel lief en aardig, ik ben blij dat ik mij nu beter kan concentreren; rekenen en lezen beter gaan en ik ben zelfverzekerder” aldus onze zoon. 31-01-18

profile-pic
moeder van een jongen van 10

informatie aanvragen

Wil je graag meer weten of twijfel je of deze dienst wel bij je past ?

In een gratis adviesgesprek kijk ik met je mee naar je specifieke situatie. Samen kijken we naar welke stappen voor jou de meest logische zijn. Tijdens dit half uurtje deel ik al mijn kennis met jou en beloof ik dat ons half uurtje ook echt van waarde zal zijn ! In ruil vraag ik van jou dat je vooraf al een aantal vragen voor me beantwoordt, zodat ik mijn huiswerk kan doen. Je kan een gratis adviesgesprek boeken met de onderstaande knop. Tijdens dit proces zal ik je ook een aantal vragen stellen. Ik zie je graag terug in mijn praktijk !