Over Mij

  • Marjolein Smit
  • Coach voor kind en ouder
  • 06 21859992
  • marjolein@keikidscoaching.nl

Wie ben ik?

Op school en soms ook thuis vond ik het maar lastig om mezelf te laten zien en te ZIJN in deze wereld. Zo ontwikkelde ik mij als een teruggetrokken, gevoelig en rustig meisje, dat de wereld aanschouwde maar er niet altijd deel aan nam. Op de basisschool betekende dit dat ik er was, maar niet overal echt aan mee deed. Vaak vond ik het heel spannend om mezelf op welke manier dan ook te laten horen. Ik was onzeker, voelde mij niet gezien/gehoord. Ik was een 'muurbloem'.

Het bloemetje kwam van de muur en ging op ontdekkingsreis naar wie ze was.. Op de middelbare school liet ik me uit onzekerheid meenemen in ‘de groep’, ik deed me anders voor; werd een dwarse en moeilijke puber. Onderkende mijn gevoeligheid, begreep de wereld om me heen niet altijd en de wereld mij ook niet, ik voelde me vaak ‘anders’.  

Wie ben ik ook?

Als muurbloem keek ik naar de ander en niet naar mezelf. Nu kijk ik dagelijks in de spiegel met een lach en vol vertrouwen. Ik zie overal uitdagingen. Ik zie jullie, voel en luister met jullie mee. Het leven is een mooie en spannende reis! 

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat ik door met jou in gesprek te gaan, er al snel verbinding ontstaat. Ik zie jouw verhalen in beelden voor me, associeer en stel jou de vragen hoe het zit en zo brengen we jouw verhaal in kaart. Hiermee creëren we samen het vertrouwen om de juiste stappen te zetten. Alles wat jij zegt neem ik in me op en ik geef jou terug wat belangrijk is. Daar ben ik heel eerlijk in! Ik ben zacht en oprecht.

Steeds weer hoor ik dat kinderen graag bij mij komen; ook al is het soms best hard werken en confronterend. Ze voelen zich gezien/gehoord en ervaren dat er al snel meer rust ontstaat, doordat we samen werken aan hun en jouw wens/verlangen naar een ontspannen sfeer in huis. 

Vind jij jouw kind eigen-wijs?

Gelukkig maar! Kinderen zijn boeiend, grappig, soms lastig  (maar nooit zonder reden), ik zie wat ze moeilijk vinden, maar ik zie ook juist de talenten welke je kind zo uniek en sterk maken. En dat geldt ook voor de ouders, die zo kunnen worstelen en waarin ik mezelf ook vaak herken! 

"Mijn kinderen zijn alle 3 op hun eigen manier een spiegel voor mij. Soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt."

Thuis geniet ik van 3 Pubers+; de spiegels die zij mij voorhouden zijn soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt. 

Het is een constante liefdevolle wisselwerking; in mijn ogen de boeiende kanten van het ouderschap. 

"Werken met kinderen is mijn passie en mijn kracht. Ik vind ze boeiend, kan goed naar ze luisteren, ik zie wat er lastig is, maar ik zie ook juist de talenten die ieder kind zo uniek en sterk maakt."

Ervaar jij op dit moment spanning en onzekerheid binnen je gezin? Laten we er samen naar kijken met je kind. Ik 'wandel' graag met jullie mee. Ik ben eerlijk in wat ik voel, hoor en zie.

Ik ben aangesloten bij: