Over Mij

  • Marjolein Smit
  • Reflex Integratie Therapeut
  • 06 21859992
  • marjolein@keikidscoaching.nl

Wie ben ik?

Met heel veel plezier en trots kan ik zeggen dat ik nu in april 2020 al 10 jaar coach ben van kinderen en ouders in mijn praktijk KEI KIDS coaching in Rotterdam! 

Coachen is begeleiden. Als coach kijk ik graag met jullie mee. Ik werk toekomstgericht. Waar sta je nu en waar wil je naar toe? We gaan in gesprek en samen ontdekken we de weg naar jullie doel of wens. Met behulp van uitdagende spellen, creativiteit en diverse werkwijzen, krijgen jullie inzichten. Wanneer een kind ontdekt dat het zijn eigen probleem kan oplossen geeft dat een goed gevoel en (zelf) vertrouwen. Het kind gaat zich sterker voelen en staat letterlijk steviger in zijn schoenen. Oplossingen ontstaan en jullie kunnen weer verder. We werken in trajecten van 5 of 7 sessies van een uur.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door: vertrouwen, verbinding, samenwerken, rust, positiviteit en duidelijkheid. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met ze zo bijzonder! 


Wie ben ik ook?

Als kind vond ik het maar lastig om mezelf te laten zien en te zijn in deze wereld. Ik ontwikkelde mij als een teruggetrokken en rustig meisje, dat de wereld graag aanschouwde maar er niet altijd deel aan nam. Op de basisschool betekende dit dat ik er was, maar niet overal echt aan mee deed. Vaak vond ik het heel spannend om mezelf op welke manier dan ook te laten horen. Op de middelbare school liet ik me meenemen in ‘de groep’, ik deed me anders voor en werd een dwarse puber. Ik onderkende mijn gevoeligheid, ik begreep de wereld om me heen niet altijd, was mezelf niet en voelde me vaak ‘anders’.


"Mijn kinderen zijn alle 3 op hun eigen manier een spiegel voor mij. Soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt."

Ook ben ik trotse moeder van 3 kinderen. Elke dag kan ik van ze genieten. Ze zijn alle 3 op hun eigen manier een spiegel voor mij. Soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt. Er zijn dagen dat ik er goed mee om kan gaan, maar mijn hoog-gevoeligheid zorgt er ook voor dat ik er soms last van kan hebben. 

Het is een constante liefdevolle wisselwerking; in mijn ogen de boeiende kanten van het moederschap. 

Een paar jaar geleden ben ik gescheiden, ik was al een aantal jaren coach en wist 'natuurlijk' precies wat wel en niet goed zou zijn voor mijn kinderen in een heftige situatie welke een scheiding met zich meebrengt. Een scheiding maakt zoveel los in een mens. Zelfs als je samen beslist dat dit de beste keuze is voor jullie allebei.

Scheiden is een rouwproces waar je op de een of andere manier samen doorheen moet. Je blijft altijd samen ouders van je kinderen.

Een kind heeft maar 1 wens en dat is dat zijn moeder en vader gelukkig zijn. 

"Een scheiding maakt zoveel los in een mens. Zelfs als je samen beslist dat dit de beste keuze is voor jullie allebei"

Wat heb ik gedaan?

Na de Pabo heb ik jaren in het onderwijs gewerkt. In 2009 ben ik me gaan verdiepen in het vak kindercoaching. Ik heb de opleiding de Kunst van Kindercoaching gedaan in 2010. (De opleiding bestaat nu niet meer, de oprichters hebben nu ieder een eigen opleiding; de Magie van Kindercoaching en de Tori opleiding.) 

Tijdens deze opleiding ben ik de diepte in gegaan met mijn eigen proces. Wie ben ik? En waarom werkt het bij mij zo en bij de ander weer heel anders? En wat voor invloed heb IK hier allemaal op. Wat zijn mijn talenten? Ik heb hier veel ontdekt over mezelf. Deze inzichten hebben mij gevormd tot de coach die ik nu ben.

Om het coachen nog meer vorm te kunnen geven heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen en opleidingen gevolgd, hiermee kreeg ik diverse tools in handen waarmee ik kinderen, pubers en ouders veel kan bieden. Spel, creativiteit, mindfulness, weerbaarheid, maar ook het  systeem waarin jullie zitten komt tijdens een traject naar voren.

Werken met kinderen en ouders is mijn passie en mijn kracht. Ik vind ze boeiend, kan goed naar ze luisteren, ik zie wat er lastig is, maar ik zie ook juist de talenten die ieder kind zo uniek en sterk maakt. En dat geldt ook voor de ouders, die o zo kunnen worstelen, en waar ik me zelf ook vaak in herken.

"Werken met kinderen is mijn passie en mijn kracht. Ik vind ze boeiend, kan goed naar ze luisteren, ik zie wat er lastig is, maar ik zie ook juist de talenten die ieder kind zo uniek en sterk maakt."

Soms loopt het even niet zo lekker in je leven; ik gun ieder kind een kindercoach en iedere ouder een oudercoach!

Ik ben aangesloten bij: