Over Mij

  • Marjolein Smit
  • Coach voor kind en ouder
  • 06 21859992
  • marjolein@keikidscoaching.nl

Wie ben ik?

Met heel veel plezier en trots kan ik zeggen dat ik nu in april 2020 al 10 jaar coach ben van kinderen en ouders in mijn praktijk KEI KIDS coaching in Rotterdam! 

En wat vind ik het iedere keer weer een feestje! Jullie worstelen met de onzekerheden van je kind of van jezelf. Je kind durft zich niet te laten horen, of jullie zijn gescheiden en je merkt dat dit je kind onzeker maakt. Je kind heeft steeds buik of hoofdpijn en wil niet meer naar school. Je staat soms machteloos en moedeloos tegen de muur omdat je echt niet meer weet hoe je met de boosheid van je kind om kan gaan. Je ervaart veel stress in huis....     Voor mij allemaal uitdagingen! Ik ben er om met jullie mee te kijken en een oplossing te vinden die bij jullie past, zodat iedereen zich weer goed voelt en verder kan groeien en genieten van het leven. Ik ben eerlijk in wat ik zie, hoor en voel en zal jullie hierin meenemen. En het allermooiste is dat ik jullie kan vertellen dat jullie niet de enige zijn die hiermee worstelen. Veel ouders en kinderen zijn jullie voorgegaan, maar ik ben ook zelf met mijn eigen kinderen veel van deze uitdagingen aangegaan.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door: vertrouwen, verbinding, samenwerken,  positiviteit en duidelijkheid. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met ze zo bijzonder! 


Wie ben ik ook?

Als kind vond ik het maar lastig om mezelf te laten zien en te zijn in deze wereld. Ik ontwikkelde mij als een teruggetrokken en rustig meisje, dat de wereld graag aanschouwde maar er niet altijd deel aan nam. Op de basisschool betekende dit dat ik er was, maar niet overal echt aan mee deed. Ik was een muurbloem die goed luisterde, voelde en keek. Vaak vond ik het heel spannend om mezelf op welke manier dan ook te laten horen. Op de middelbare school liet ik me meenemen in ‘de groep’, ik was onzeker en ik deed me anders voor; ik werd een dwarse puber. Ik onderkende mijn gevoeligheid, ik begreep de wereld om me heen niet altijd, was mezelf niet en voelde me vaak ‘anders’. Nog steeds vind ik het heerlijk om naar de ander te luisteren. Ik neem het in me op en geef je terug wat ik belangrijk vind. 


"Mijn kinderen zijn alle 3 op hun eigen manier een spiegel voor mij. Soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt."

Ik geniet van de 3 Pubers+; de spiegels die zij mij voorhouden zijn soms confronterend en soms verhelderend. Zij laten mij zien wat hen bezighoudt.

Het is een constante liefdevolle wisselwerking; in mijn ogen de boeiende kanten van het ouderschap. 

Een paar jaar geleden ben ik gescheiden; ik was al een aantal jaren coach en wist 'natuurlijk' precies wat wel en niet goed zou zijn voor mijn kinderen in deze nieuwe situatie. Maar een scheiding maakt heel veel los in een mens en het is echt niet makkelijk om hier goed mee om te gaan. Je laat hier en daar een steek vallen, dat hoort er bij... Nu weet ik dan ook (nog) beter wat wel en niet goed is voor jullie en je kinderen;)

Ik ben er om jullie mee te nemen door deze lastige tijd. Voor- tijdens- of na je scheiding.

Scheiden is een rouwproces welke veel onzekerheden met zich meebrengt. Je blijft altijd samen ouders van je kinderen en je zal samen op de een of andere manier een goede weg in de nieuwe situatie vinden.

Een kind heeft maar 1 wens en dat is:  dat zijn moeder en vader gelukkig zijn. 

"Scheiden is lijden en brengt onzekerheden met zich mee. Ik ben er om jullie mee te nemen door deze lastige tijd. Voor- tijdens- of na jullie scheiding"

Wat heb ik gedaan?

Heel veel kinderen heb ik met hun eigen-wijsheid mogen ontmoeten in de tijd dat ik als juf voor de klas stond. Elke dag hielden ook deze kinderen mij een spiegel voor. Ik wilde in die tijd niets liever dan de diepte in gaan met juist dat lastige, dwarse of heel verlegen stille kind! Ik wilde toen al weten wat er achter dit gedrag zat.

Om het coachen meer vorm te kunnen geven heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen en opleidingen gevolgd, hiermee kreeg ik diverse tools in handen waarmee ik kinderen, pubers en ouders veel kan bieden. Spel, creativiteit, mindfulness, weerbaarheid, maar ook het  systeem waarin jullie zitten komt tijdens een traject naar voren.

Werken met kinderen en ouders is mijn passie en mijn kracht. Ik vind ze boeiend, kan goed naar ze luisteren, ik zie wat er lastig is, maar ik zie ook juist de talenten die ieder kind zo uniek en sterk maakt. En dat geldt ook voor de ouders, die o zo kunnen worstelen, en waar ik me zelf ook vaak in herken.

"Werken met kinderen is mijn passie en mijn kracht. Ik vind ze boeiend, kan goed naar ze luisteren, ik zie wat er lastig is, maar ik zie ook juist de talenten die ieder kind zo uniek en sterk maakt."

Soms loopt het even niet zo lekker in je leven; ik gun ieder kind een kindercoach en iedere ouder een oudercoach!

Ik ben aangesloten bij: