rustig aan het werk

‘Als ik op spannende momenten even met mijn aandacht naar mijn adem ga en alleen maar even mijn adem ga voelen; dan voel ik mij helemaal rustig worden… Vervolgens kan ik rustig aan het werk gaan.’

profile-pic
meisje uit groep 8

Tijdens de sessies die ik met kinderen heb zet ik vaak even een mindful momentje in. Graag maak ik kinderen bewust van hun ademhaling. Je adem is eigenlijk je beste vriend!

Aan de hand van korte verhaaltjes laat ik kinderen ervaren wat een moment van rust, voelen van je adem, je ogen even sluiten met je kan doen. En natuurlijk zijn er kinderen die zeggen ‘wat is dat saai’, ze moeten er van gapen… voelen zich wel heel relaxed.

Ik leg uit dat dat ontspanning heet;)

Kinderen in deze tijd hebben het goed. Er kan veel, er mag veel en er moet veel… Er is veel te kiezen, en soms moeten we lastige beslissingen nemen. Al deze alledaagse dingen kunnen zorgen voor stress, spanning, slecht slapen met als gevolg slecht presteren.. en dat zorgt weer voor spanning. Met Mindfulness training (aandachttraining) leer je hiermee omgaan. In 6 of 8 weken train je jezelf hoe je kan ontspannen, hoe en wat je precies voelt, hoe je je beter kan concentreren?

De MindfulKids training geef ik op scholen op aanvraag van de school kom ik 2 keer per week (6 weken) een half uur oefenen. Deze training kan ik geven vanaf groep 6. Als je als leerkracht elke dag 5 minuten oefent, geef je de kinderen iets heel waardevols mee waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben! Kosten op aanvraag.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op.