MindfulKids

Tijdens de sessies die ik met kinderen heb zet ik vaak even een mindful momentje in. Graag maak ik kinderen bewust van hun ademhaling. Je adem is je beste vriend!

Aan de hand van korte verhaaltjes laat ik kinderen ervaren wat een moment van rust, voelen van je adem, je ogen even sluiten met je kan doen. En dan zijn er natuurlijk kinderen die zeggen ‘wat is dat saai’, ze moeten er van gapen… voelen zich wel heel relaxed…..Ik leg uit dat dat .. ontspanning heet;)

Kinderen in deze tijd hebben het goed. Er kan veel, er mag veel en er moet veel… Er is veel te kiezen, en soms moeten we lastige beslissingen nemen. Al deze alledaagse dingen kunnen zorgen voor stress, spanning, slecht slapen met als gevolg slecht presteren.. en dat zorgt weer voor spanning. Met Mindfulness training (aandachttraining) leer je hiermee omgaan. In 6 of 8 weken train je jezelf hoe je kan ontspannen, hoe en wat je precies voelt, hoe je je beter kan concentreren?

De MindfulKids training geef ik op scholen op aanvraag van de school kom ik 2 keer per week (6 weken) een half uur oefenen. Deze training kan ik geven vanaf groep 6. Als je als leerkracht elke dag 5 minuten oefent, geef je de kinderen iets heel waardevols mee waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben! Kosten op aanvraag.

MindfulKids training na schooltijd, in de praktijk of BSO volgen, kan ook. Kijk bij agenda voor meerinformatie.

“Als ik op spannende momenten even met mijn aandacht naar mijn adem ga en alleen maar even mijn adem ga voelen; dan voel ik mij helemaal rustig worden… Vervolgens kan ik rustig aan het werk gaan”

 

meisje 12 jaar

Mijn persoonlijke ervaring met Mindfulness en kinderen; “Waarom ik mindful momentjes zo ben gaan waarderen? 10 jaar geleden zijn wij met het gezin voor 2 jaar in Australië gaan wonen. Een geweldige ervaring die mij en mijn gezin veel gebracht heeft. Onze oudste dochter, toen 6 jaar, ging daar naar een school in de buurt. Ze begon in ‘Year 1’ zoals het daar heet. Wanneer alle kinderen in de ochtend in de klas waren, liet de leerkracht ze eerst even in kleermakerszit op de grond zitten. Ogen dicht, handen open losjes op de knieën. 2 Minuten hooguit. Adem in, adem uit! Ieder kind was dan even ‘geland’ in de klas. Het was een fijn en rustig begin van de dag. Vanuit rust en respect begon de dag!”

Marjolein Wijnhoven-Smit