Leerproblemen

Leerproblemen kunnen op allerlei manieren ontstaan.

Wanneer een kind problemen ondervindt op het gebied van leren dan kunnen daar heel veel oorzaken achterzitten. Een leerprobleem kan een aantal gebieden omvatten; lezen, rekenen, taal etc. Maar het kan ook gaan om bijvoorbeeld alleen automatiseren. Of alleen spelling. Het is sowieso belangrijk om te kijken wat er achter het leerprobleem zit. De basis om te leren is dat je lekker in je vel zit. Een blij en gelukkig kind leert nu eenmaal makkelijker.

Het kan zo zijn dat een kind niet lekker kan leren omdat het faalangstig is of weinig zelfvertrouwen heeft. Negatieve gedachten hebben dan de overhand ‘ik kan het toch niet’ en dat zal het leren beïnvloeden. Het kan ook zijn dat een kind gepest wordt en dat dat de reden is dat het leren niet lukt. Het kind kan zijn aandacht niet bij zijn werk houden denkt terug aan wat er in de pauze is gebeurd, voelt zich eenzaam… of heeft hierdoor last van stress.

Leren doe je met je hele lijf! Door beweging  verkennen we de wereld om ons heen. Door te kruipen leren we ons te verplaatsen, maar ook het visuele/auditieve systeem ontwikkelen zich hierdoor.  Je zintuigen spelen dus ook een belangrijke rol; werken je ogen en oren goed? Werken je ogen wel goed samen? Kan je de klanken goed onderscheiden? En hoe zit het met je werkgeheugen? Je wil wel, je hebt de capaciteiten, maar het komt er maar niet uit.

Kinderen waarvan de ogen of oren niet optimaal functioneren zijn vaak snel afgeleid en kunnen zich niet goed concentreren. Daarom is het essentieel om bij leerproblemen te checken of deze zintuigen wel goed werken.

Wil je hier meer over weten maak dan geheel vrijblijvend een afspraak.

Ieder kind is anders. De hulp wordt afgestemd op jouw kind. Ik werk ook samen met een remedial teacher.

Neem geheel vrijblijvend contact met ij op.