Ontdek je Kracht

‘Ontdek je kracht’ is de weerbaarheidstraining Methode B. deze training is gebaseerd op Rots en Water. De schrijfster van Methode B., Bertha Verschueren, was mede ontwikkelaar van Rots en Water. Methode B is een versimpelde versie welke goed in te passen is in de dagelijkse praktijk.

Ik noem de training ‘Ontdek je Kracht’ of ‘In je Kracht’. 6 lessen zijn we bezig met spelletjes en oefeningen die gericht zijn op; wie ben ik, wat kan ik? Wanneer voel ik mij sterk? Wat doen positieve en negatieve gedachten met mij? Wat vertellen gezichten? En waar ligt voor mij de grens?

Voorafgaand aan de trainingen heb ik een gesprek met de ouders van de kinderen zodat ik de training zo goed mogelijk kan afstemmen op de individuele kinderen. Na de 6 trainingen hebben we een evaluatie gesprek. Uit ervaring merk ik dat het belangrijk is om de ouders bij de training te betrekken.

We oefenen in stevig staan. We stoeien, lachen en trappen tegen een kussen. We ademen en voelen, we praten en maken plezier! We ervaren onze intuïtie.

De training is bedoeld voor kinderen die een laag zelfbeeld hebben, wat onzeker zijn over zichzelf, last van faalangst of stress hebben of zich gewoon sterk en weerbaar willen voelen. De kinderen worden letterlijk en figuurlijk sterker!

De training wordt gegeven aan kleine groepen (max. 8) kinderen tussen 8 en 11 jaar. Op school, na school of op de BSO. Neem hierover vrijblijvend contact met mij op.

Kennismaken met de workshop? Kijk bij agenda.

 

“Mijn verwachting van de training was dat Tijs meer zekerheid zou krijgen. Dat is zeker gelukt. Ik zie meer aansluiting bij vriendjes. Bijkomend voordeel is dat hij minder snel en kortere driftbuien heeft. Ik denk dat dit komt doordat hij zekerder is van zichzelf en meer onder woorden kan brengen wat hij voelt.”

Moeder van Tijs

“T. heeft als voornemen voor het nieuwe jaar: niet meer weglopen als hij boos is, maar vertellen waarom hij boos is. Ik ben ervan overtuigd dat dit voornemen is voortgekomen uit de ‘Ontdek je Kracht’ training en de gesprekken die hij met jou heeft gehad in september. Hij zit inmiddels beter in zijn vel. We zijn er nog niet maar ik zie wel een kentering. Hij hangt nog veel aan mij en wil veel aandacht (zowel in positieve als negatieve zin) maar doordat ik sinds 1 januari even gestopt ben met werken kan ik hem goed helpen. Hij is rustiger. Hij ervaart zelf nog wel te vaak dat geen rekening gehouden wordt met zijn wensen en is ook verbolgen wanneer iets wat hij wil niet gebeurt, maar hij staat inmiddels meer open voor een gesprek waarin wij uitleggen dat hij niet de enige op de wereld is waar rekening mee gehouden moet worden.”

“Al met al denk ik dat de training hem zeker heeft geholpen om zich beter te voelen.”

Moeder van 8 jarige jongen

“Een doel was dat B zich lekkerder zou voelen en zekerder van zichzelf … dat zie ik zeker wel terug na de training.”

moeder van 9 jarige

“Mijn zoon is rustiger geworden in zijn manier van reageren. Hij staat steviger in zijn schoenen en heeft meer zelfvertrouwen gekregen in de omgang met andere kinderen.”

moeder 11 jarige knul

“Ik vond het plankje doorslaan de laatste les het leukste. Ik zag toen heoveel kracht ik had. Ik sta nu sterker in mijn schoenen. Ik voel dat ik veranderd ben. Ik heb ook geleerd wat ik kan doen wanneer iemand boos is op mij, ik doe dan een stap naar achteren en kijk naar het gezicht van degene die boos is”

Jongen 9 jaar

“Door jou kan ik nu stevig staan en positiever zijn”

jongen 8 jaar

“Ik vond het heel leuk en heb veel geleerd. Ik durf nu meer omdat ik geleerd heb hoe ik sterk kan staan en ook hoe ik los kan breken als iemand mij vasthoudt”

Jongen 9 jaar