Wat heb ik genoten en geniet nog, van deze heerlijke nazomer weken. Met zon, zonsondergangen, blote armen/ benen en VOETEN! Heerlijk. Nu schijnt de zon nog steeds maar toch voel ik; de herfst komt er aan. Je ziet het je voelt het. Vochtig en fris in de ochtend, donker in de avond. In de zomer voelen we de kracht van de zon. Ik voel me altijd heerlijk in de zomer.

In de herfst voel je de KRACHT van de natuur. En dan bedoel ik de kracht van de planten en bomen. De vruchten die gegroeid zijn in de zomer. De paddestoelen die ontpoppen. De kleuren die veranderen… De natuur is PRACHTIG!

Maar ook wij zijn natuur. We gaan mee in de seizoenen. We worden rustig in de zomer, nemen de tijd om te genieten en bouwen kracht op. Dan is er weer school en werk, we gaan er tegen aan want we voelen ons fris en sterk na de zomer. Maar als we te snel gaan verliezen we de POWER die we in de zomer hebben opgebouwd.

Wat ik vaak hoor van ouders;’ in de vakantie ging het zo goed, ze heeft heerlijk geslapen, het was heel gezellig in huis (de boze buien bleven uit), we hebben zo genoten met z’n allen… Fijn en heerlijk. Nu is er weer het werk en de school’.

Hoe houden we dat fijne krachtige maar ook relaxte gevoel vast?

Een paar hele simpele tips geef ik hier onder en ik begrijp het als je niet onder de indruk bent van deze tips, maar doe het maar eens, pas dan merk je wat een paar simpele dingen met je kunnen doen..

1.  Ga met je kind(eren), hond, wie er mee wil naar het bos/de natuur in. Kijk om je heen bewonder en verwonder je over al het moois. Verzamel een paar vruchten, takjes etc.

2. Blijf nog even op blote voeten lopen, worden ze koud dan masseer je elkaars voeten, dat verdienen ze na jou een dag gedragen en verplaatst te hebben toch?;-)

3. Wat uit de natuur zou jou kunnen helpen je krachtig en sterk te voelen? De bescherming van een stukje boomschors? Of juist de een mooie vrucht (oogst)? De bladeren omdat de mooie kleuren je kracht geven?

4. Blijf eens iets langer aan tafel zitten met elkaar na het eten, kaarsje aan, kopje thee met een chocolaatje, wat is er allemaal te vertellen? Luister als een en OEN wees Open, Eerlijk en Neutraal. Geen oordelen, geen oplossingen. Wat vertellen je kinderen allemaal?

5. Maak samen een fotoboek van de vakantie zodat je de mooie momenten er samen nog eens bij kan pakken. Kinderen zijn er gek op!

Geniet!